سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اطلاعات عمومی

عینک آفتابی غیر استاندارد و مشکلات ناشی از کاربرد چنین عینک‌هایی، این روزها به یکی از دغدغه‌های اصلی چشم‌پزشکان و کاربران تبدیل شده است. تا جایی که بسیاری توصیه می‌کنند برای پیشگیری از بروز عوارض ناشی از این کاربرد نامناسب، قوانین نظارتی دقیق‌تری بر تولید چنین محصولاتی وضع شود. جلوگیری از تابش مستقیم نور آفتاب و اشعه‌های مضر آن با عینک آفتابی تنها در صورتی موثر خواهد بود که این وسیله از ویژگی‌های لازم برخوردار بوده و بتواند نسبت به فیلتراسیون کامل این اشعه‌ها موفق عمل کند. در مطلب پیش رو به این موضوع می‌پردازیم.

 

عینک آفتابی غیر استاندارد و عوارض کاربرد آن!

 

در سال‌های اخیر و با افزایش دامنه علوم چشم‌پزشکی و نیز شناخت بیشتر مضرات اشعه خورشید، تعداد بیشتری از افراد به استفاده از انواع عینک آفتابی روی آورده‌اند. با وجود آنکه علت اصلی این رویکرد مراقبت از چشمان در برابر خطرات موجود است، اما متاسفانه در موارد زیادی به‌دلیل استفاده از عینک آفتابی غیر استاندارد نتایج معکوسی حاصل شده و افراد بیش از پیش دچار مشکلاتی در ناحیه چشم می‌شوند.

 

از دلایل اصلی کاربرد این محصولات می‌توان به قیمت ارزان و ناآگاهی افراد از ویژگی‌های این محصولات اشاره کرد. آن هم در حالی که محصولات استاندارد با دارا بودن دوام بیشتر و کاربرد موثر، در مجموع از نظر اقتصادی نیز مقرون به‌صرفه‌تر از محصولات تقلبی به‌شمار می‌آیند. این تولیدات فیک و غیراستاندارد نه‌تنها ممانعتی از تاثیرات نامطلوب پرتوهای مضر خورشید به‌عمل نمی‌آورند، بلکه در مواردی با وجود رنگ‌های به‌کار رفته در شیشه‌ها به‌نوبه خود عوارضی را متوجه چشم‌ها می‌کنند. در ادامه مطلب برخی از این عوارض را با هم مرور می‌کنیم.

 

استفاده از عینک آفتابی غیر استاندارد چه عوارضی به‌دنبال دارد؟

 

پرتوهای نور خورشید حاوی اشعه‌هایی با طول موج‌های متفاوت هستند که در بخش ماوراء بنفش مضرات زیادی را برای چشم انسان به‌دنبال دارند. به‌ویژه اگر این تابش به طور مستقیم صورت گرفته و مانع مناسبی برای آن وجود نداشته باشد. خرید عینک آفتابی و کاربرد بجا و مناسب آن می‌تواند مانع از بروز این مشکلات شده و آسیب به چشم‌ها را به حداقل یا صفر برساند، به‌شرط آنکه عینک آفتابی مورد نظر از استانداردهای لازم برای جلوگیری از این عوارض برخوردار باشد.

 

انتظاری که از چنین عینکی می‌رود آن است که 99 تا 100 درصد اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید یا UV را جذب نموده و از رسیدن آن به چشم ممانعت نماید. همان ادعایی که بسیاری از شرکت‌های سازنده عینک آفتابی داشته و آن را بر روی کاتالوگ‌های معرفی محصولات خود نیز ثبت می‌کنند. اما در عمل مشاهده می‌شود که اغلب این محصولات کارایی لازم را نداشته و علیرغم شعارهای تبلیغاتی بیان شده، مضرات این اشعه کماکان به چشم افراد در معرض آفتاب آسیب وارد می‌کند.

 

از طرفی رنگ تیره شیشه این عینک‌ها که بناست مانع از ورود پرتوهای مضر شود، با قرار دادن چشم در محیط تاریک، باعث بازتر شدن مردمک می‌شوند. آن هم در حالی که حفاظت لازم را از آنها در برابر اشعه مضر خورشید به‌عمل نیاورده و باعث آسیب بیشتر به چشم نیز می‌گردند. تابش اشعه ماوراء بنفش به چشم عوارض زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین‌ آنها، از دست رفتن قدرت تشخیص رنگ‌ها و کنتراست بین آنهاست. به این ترتیب اغراق‌آمیز نخواهد بود اگر چشم غیر مسلح را از چشمی که از عینک آفتابی غیر استاندارد استفاده می‌کند مصون‌تر بدانیم!

 

خشکی چشم، سوغات عینک آفتابی غیر استاندارد!

 

یکی دیگر از مضراتی که با استفاده از عینک‌های تقلبی و غیراستاندارد به چشم‌ها وارد می شود خشکی قرنیه است که در اصطلاح عمومی به خشکی چشم معروف است. این عارضه نیز در اثر عدم محافظت در برابر پرتوهای مضر آفتاب و با کاربرد عینک آفتابی غیر استاندارد رخ می‌دهد.

روزهای طولانی و گرم تابستان که با تابش شدید خورشید نیز همراهند، بیشترین احتمال بروز این نوع آسیب به چشم‌ها را به‌دنبال دارند.خشکی چشم می‌تواند به‌ بروز آب مروارید زودرس منجر شده و آسیب‌های نگران کننده‌ای به‌دنبال داشته باشد. این همه در حالی است که با استفاده از عینک مناسب و ممانعت از تابش مستقیم و ورود پرتوهای مضر به چشم، می‌توان مانع از آسیب به قرنیه، بروز آب مروارید و خشکی چشم شد.

 

دژنرسانس ماکولا چیست و چگونه رخ می‌دهد؟

 

در میان عوارض گوناگونی که از تابش اشعه مضر آفتاب همزمان با کاربرد عینک آفتابی غیر استاندارد برای افراد رخ می‌دهد، می‌توان به بروز قرمزی حاد و مکرر چشمان اشاره کرد. عارضه‌ای که در اثر از بین رفتن مرکز بینایی موسوم به ماکولا رخ داده و یکی از دلایل اصلی آن تابش اشعه فوق بنفش به عدسی چشم است. این مشکل در بزرگسالی و در سنین بالا به ایجاد بیماری مزمنی با نام دژنرسانس ماکولا منجر می‌شود که سبب کاهش بینایی به میزان متوسط تا شدید می‌شود. بدیهی است کاربرد عینک استاندارد و دارای ویژگی‌های لازم از جمله محافظت در برابر اشعه مضر خورشید می‌تواند مانع از بروز چنین عارضه‌ای گردد.

 

 

در پایان…، چطور از استاندارد بودن عینک آفتابی مطمئن شویم؟

 

این روزها شیوه‌های زیادی برای تشخیص عینک آفتابی غیر استاندارد از نمونه‌های استاندارد بین عموم رواج یافته که بسیاری از آنها نیز معیار و ملاک علمی ندارند. از طرفی سازندگان محصولات تقلبی نیز با سوء استفاده از اعتماد عمومی، نسبت به درج عباراتی مبنی بر اصالت کالا و شماره‌هایی برای اعلام ملاک‌های استاندارد بر روی نمونه‌های تقلبی اقدام می‌کنند.

مراجعه به مراکز اپتومتری شیوه‌ای مطمئن برای تهیه محصولات استاندارد عینک است. این مراکز که مجهز به دستگاه UV سنج (اسپکترومتر یا لنزمتر) هستند به‌راحتی اصالت عینک آفتابی شما را از نظر داشتن استانداردهای کیفی بررسی و تایید می‌کنند. خرید از مراکز معتبر و زیر نظر وزارت بهداشت نیز راهی دیگر برای تهیه تولیدات استاندارد بوده و خاطر شما را بابت تهیه نمونه مناسبی از این محصولات آسوده خواهد کرد. در این صورت همزمان با بهره‌مندی از تولیداتی با کیفیت و دوام بالا، از ضمانت اصالت کالا نیز بهره‌مند شده و نگرانی بابت سلامت چشمان خود و حفاظت از آنها در برابر اشعه مضر آفتاب نخواهید داشت. پیشنهاد آخر ما برای شما بازدید از انواع عینک‌های آفتابی با تنوع بالای تولیدات در فروشگاه عینک فراشاد است.

 

 

 

منبع